Flyvninger til Antalya
Antalya er en af de mest besøgte byer i Tyrkiet, en rigtig turistby. Hvert år bestiller flere tusinde danskere flybilletter til , for at nyde de smukke strande, den fremragende mad og solen.
Antalya Byen ligger ved den sydlige middelhavskyst og er hjem for 800.000 indbyggere. Det menes, at der har boet mennesker siden stenalderen, og Antalyas omegn huser mange oldtidsruiner, deriblandt et palads fra bronzealderen, og Karain-hulen, der er den største hule i Tyrkiet, hvor der har boet neandertalere. I moderne tider er byen dog mest kendt som en turistby og langt de fleste flyvninger til Antalya fra Danmark skyldes således turisme - i perioden januar-juni 2007 bookede fire millioner turister flyvninger til Antalya, og det tal har været stærkt stigende siden. Steder at se Antalya huser mange spændende seværdigheder. For eksempel kan man besøge den gamle bydel, Kaleiçi. Ved indgangen til bydelen står Hadrians Port, en triumfbue, som den romerske kejser Hadrian opførte efter sit besøg i år 130. I Kaleiçi finder man mange historiske bygninger, sammen med små butikker og restauranter. Kaleiçi er også hjemsted for den gamle havn, hvor man kan få en kop kaffe og nyde solnedgangen lige ud til vandet. Er man til tyrkisk historie kan man besøge Antalya Museum, hvor fundene fra de mange arkæologiske udgravninger er udstillet. Og derefter kan man besøge Yivli Minare, en minaret, der blev bygget af seljukkerne. Og så er der alle de smukke strande og butikker, som man kan besøge i det turist-orienterede moderne Antalya. Spisning og mad Da Antalya er en turistby finder man oftest restauranter, der serverer "vestlig" mad. Men vil man prøve rigtig tyrkisk mad, kan det anbefales, at man tager en tur til Kaleiçi - der ligger mange restauranter, der serverer tyrkisk mad. Det tyrkiske køkken er meget præget af middelhavet - maden er eksotisk og ofte stærk. Men maden kan også være simpel - som eksempel kan man prøve en tyrkisk morgenmad. Morgenmaden består af tomat, fetaost, stegt sujuk (en krydret, tyrkisk pølse), tyrkisk te, oliven og brød. Til aften kan man så prøve at spise vinbladsdolmere - kogte vinblade med oksekød, ris og løg i. Til dessert anbefales at prøve baklava - en speciel, tyrkisk kage, der er lavet af meget tynd dej med hakkede valnødder. Mens den er varm hælder man en blanding af sukker, citron og vand på. Nydes bedst med stærk kaffe, da baklavaen er meget sød. Klima Der er en grund til, at så mange europæere bestiller flybilletter til Antalya - der er fantastisk varmt året rundt. Der er koldest i januar-februar, hvor gennemsnitstemperaturen er på 14,5 grader, og varmest i juli-august, med hele 34 grader i gennemsnit. Det kan derfor være bedst at booke flybilletter til Antalya i disse måneder, hvis man vil have en badeferie. Vandtemperaturen er også højest i disse måneder - i gennemsnit er vandet 26,5 grader varmt i juli-august. Transport Der er en lang række transportmuligheder i Antalya: Busser, taxaer, sporvogne og mini-busser. Der er dog ingen offentlig transport fra lufthavnen til centrum - der bliver man nødt til at tage en taxa. Bortset fra dette er den offentlige transport en god, billig måde, at komme rundt i Antalya på. Ellers kan man også køre med en dolmus - en lille, tyrkisk bus, som alle turister bør prøve. Chaufførerne er meget flinke overfor turister, og det er en unik oplevelse. Det koster 1.50 tyrkiske lire at køre i indre by med dolmus, og lidt mere til de mindre landsbyer. Sporvognen kører forbi mange attraktioner og er stærkt anbefalelsesværdig, hvis man vil se seværdigheder.
Byen ligger ved den sydlige middelhavskyst og er hjem for 800.000 indbyggere. Det menes, at der har boet mennesker siden stenalderen, og Antalyas omegn huser mange oldtidsruiner, deriblandt et palads fra bronzealderen, og Karain-hulen, der er den største hule i Tyrkiet, hvor der har boet neandertalere. I moderne tider er byen dog mest kendt som en turistby og langt de fleste flyvninger til Antalya fra Danmark skyldes således turisme - i perioden januar-juni 2007 bookede fire millioner turister flyvninger til Antalya, og det tal har været stærkt stigende siden.
Steder at se Antalya huser mange spændende seværdigheder. For eksempel kan man besøge den gamle bydel, Kaleiçi. Ved indgangen til bydelen står Hadrians Port, en triumfbue, som den romerske kejser Hadrian opførte efter sit besøg i år 130. I Kaleiçi finder man mange historiske bygninger, sammen med små butikker og restauranter. Kaleiçi er også hjemsted for den gamle havn, hvor man kan få en kop kaffe og nyde solnedgangen lige ud til vandet. Er man til tyrkisk historie kan man besøge Antalya Museum, hvor fundene fra de mange arkæologiske udgravninger er udstillet. Og derefter kan man besøge Yivli Minare, en minaret, der blev bygget af seljukkerne. Og så er der alle de smukke strande og butikker, som man kan besøge i det turist-orienterede moderne Antalya. Spisning og mad Da Antalya er en turistby finder man oftest restauranter, der serverer "vestlig" mad. Men vil man prøve rigtig tyrkisk mad, kan det anbefales, at man tager en tur til Kaleiçi - der ligger mange restauranter, der serverer tyrkisk mad. Det tyrkiske køkken er meget præget af middelhavet - maden er eksotisk og ofte stærk. Men maden kan også være simpel - som eksempel kan man prøve en tyrkisk morgenmad. Morgenmaden består af tomat, fetaost, stegt sujuk (en krydret, tyrkisk pølse), tyrkisk te, oliven og brød. Til aften kan man så prøve at spise vinbladsdolmere - kogte vinblade med oksekød, ris og løg i. Til dessert anbefales at prøve baklava - en speciel, tyrkisk kage, der er lavet af meget tynd dej med hakkede valnødder. Mens den er varm hælder man en blanding af sukker, citron og vand på. Nydes bedst med stærk kaffe, da baklavaen er meget sød. Klima Der er en grund til, at så mange europæere bestiller flybilletter til Antalya - der er fantastisk varmt året rundt. Der er koldest i januar-februar, hvor gennemsnitstemperaturen er på 14,5 grader, og varmest i juli-august, med hele 34 grader i gennemsnit. Det kan derfor være bedst at booke flybilletter til Antalya i disse måneder, hvis man vil have en badeferie. Vandtemperaturen er også højest i disse måneder - i gennemsnit er vandet 26,5 grader varmt i juli-august. Transport Der er en lang række transportmuligheder i Antalya: Busser, taxaer, sporvogne og mini-busser. Der er dog ingen offentlig transport fra lufthavnen til centrum - der bliver man nødt til at tage en taxa. Bortset fra dette er den offentlige transport en god, billig måde, at komme rundt i Antalya på. Ellers kan man også køre med en dolmus - en lille, tyrkisk bus, som alle turister bør prøve. Chaufførerne er meget flinke overfor turister, og det er en unik oplevelse. Det koster 1.50 tyrkiske lire at køre i indre by med dolmus, og lidt mere til de mindre landsbyer. Sporvognen kører forbi mange attraktioner og er stærkt anbefalelsesværdig, hvis man vil se seværdigheder.
Antalya huser mange spændende seværdigheder. For eksempel kan man besøge den gamle bydel, Kaleiçi. Ved indgangen til bydelen står Hadrians Port, en triumfbue, som den romerske kejser Hadrian opførte efter sit besøg i år 130. I Kaleiçi finder man mange historiske bygninger, sammen med små butikker og restauranter. Kaleiçi er også hjemsted for den gamle havn, hvor man kan få en kop kaffe og nyde solnedgangen lige ud til vandet. Er man til tyrkisk historie kan man besøge Antalya Museum, hvor fundene fra de mange arkæologiske udgravninger er udstillet. Og derefter kan man besøge Yivli Minare, en minaret, der blev bygget af seljukkerne. Og så er der alle de smukke strande og butikker, som man kan besøge i det turist-orienterede moderne Antalya.
Spisning og mad Da Antalya er en turistby finder man oftest restauranter, der serverer "vestlig" mad. Men vil man prøve rigtig tyrkisk mad, kan det anbefales, at man tager en tur til Kaleiçi - der ligger mange restauranter, der serverer tyrkisk mad. Det tyrkiske køkken er meget præget af middelhavet - maden er eksotisk og ofte stærk. Men maden kan også være simpel - som eksempel kan man prøve en tyrkisk morgenmad. Morgenmaden består af tomat, fetaost, stegt sujuk (en krydret, tyrkisk pølse), tyrkisk te, oliven og brød. Til aften kan man så prøve at spise vinbladsdolmere - kogte vinblade med oksekød, ris og løg i. Til dessert anbefales at prøve baklava - en speciel, tyrkisk kage, der er lavet af meget tynd dej med hakkede valnødder. Mens den er varm hælder man en blanding af sukker, citron og vand på. Nydes bedst med stærk kaffe, da baklavaen er meget sød. Klima Der er en grund til, at så mange europæere bestiller flybilletter til Antalya - der er fantastisk varmt året rundt. Der er koldest i januar-februar, hvor gennemsnitstemperaturen er på 14,5 grader, og varmest i juli-august, med hele 34 grader i gennemsnit. Det kan derfor være bedst at booke flybilletter til Antalya i disse måneder, hvis man vil have en badeferie. Vandtemperaturen er også højest i disse måneder - i gennemsnit er vandet 26,5 grader varmt i juli-august. Transport Der er en lang række transportmuligheder i Antalya: Busser, taxaer, sporvogne og mini-busser. Der er dog ingen offentlig transport fra lufthavnen til centrum - der bliver man nødt til at tage en taxa. Bortset fra dette er den offentlige transport en god, billig måde, at komme rundt i Antalya på. Ellers kan man også køre med en dolmus - en lille, tyrkisk bus, som alle turister bør prøve. Chaufførerne er meget flinke overfor turister, og det er en unik oplevelse. Det koster 1.50 tyrkiske lire at køre i indre by med dolmus, og lidt mere til de mindre landsbyer. Sporvognen kører forbi mange attraktioner og er stærkt anbefalelsesværdig, hvis man vil se seværdigheder.
Da Antalya er en turistby finder man oftest restauranter, der serverer "vestlig" mad. Men vil man prøve rigtig tyrkisk mad, kan det anbefales, at man tager en tur til Kaleiçi - der ligger mange restauranter, der serverer tyrkisk mad. Det tyrkiske køkken er meget præget af middelhavet - maden er eksotisk og ofte stærk. Men maden kan også være simpel - som eksempel kan man prøve en tyrkisk morgenmad. Morgenmaden består af tomat, fetaost, stegt sujuk (en krydret, tyrkisk pølse), tyrkisk te, oliven og brød. Til aften kan man så prøve at spise vinbladsdolmere - kogte vinblade med oksekød, ris og løg i. Til dessert anbefales at prøve baklava - en speciel, tyrkisk kage, der er lavet af meget tynd dej med hakkede valnødder. Mens den er varm hælder man en blanding af sukker, citron og vand på. Nydes bedst med stærk kaffe, da baklavaen er meget sød.
Klima Der er en grund til, at så mange europæere bestiller flybilletter til Antalya - der er fantastisk varmt året rundt. Der er koldest i januar-februar, hvor gennemsnitstemperaturen er på 14,5 grader, og varmest i juli-august, med hele 34 grader i gennemsnit. Det kan derfor være bedst at booke flybilletter til Antalya i disse måneder, hvis man vil have en badeferie. Vandtemperaturen er også højest i disse måneder - i gennemsnit er vandet 26,5 grader varmt i juli-august. Transport Der er en lang række transportmuligheder i Antalya: Busser, taxaer, sporvogne og mini-busser. Der er dog ingen offentlig transport fra lufthavnen til centrum - der bliver man nødt til at tage en taxa. Bortset fra dette er den offentlige transport en god, billig måde, at komme rundt i Antalya på. Ellers kan man også køre med en dolmus - en lille, tyrkisk bus, som alle turister bør prøve. Chaufførerne er meget flinke overfor turister, og det er en unik oplevelse. Det koster 1.50 tyrkiske lire at køre i indre by med dolmus, og lidt mere til de mindre landsbyer. Sporvognen kører forbi mange attraktioner og er stærkt anbefalelsesværdig, hvis man vil se seværdigheder.
Der er en grund til, at så mange europæere bestiller flybilletter til Antalya - der er fantastisk varmt året rundt. Der er koldest i januar-februar, hvor gennemsnitstemperaturen er på 14,5 grader, og varmest i juli-august, med hele 34 grader i gennemsnit. Det kan derfor være bedst at booke flybilletter til Antalya i disse måneder, hvis man vil have en badeferie. Vandtemperaturen er også højest i disse måneder - i gennemsnit er vandet 26,5 grader varmt i juli-august.
Transport Der er en lang række transportmuligheder i Antalya: Busser, taxaer, sporvogne og mini-busser. Der er dog ingen offentlig transport fra lufthavnen til centrum - der bliver man nødt til at tage en taxa. Bortset fra dette er den offentlige transport en god, billig måde, at komme rundt i Antalya på. Ellers kan man også køre med en dolmus - en lille, tyrkisk bus, som alle turister bør prøve. Chaufførerne er meget flinke overfor turister, og det er en unik oplevelse. Det koster 1.50 tyrkiske lire at køre i indre by med dolmus, og lidt mere til de mindre landsbyer. Sporvognen kører forbi mange attraktioner og er stærkt anbefalelsesværdig, hvis man vil se seværdigheder.
Der er en lang række transportmuligheder i Antalya: Busser, taxaer, sporvogne og mini-busser. Der er dog ingen offentlig transport fra lufthavnen til centrum - der bliver man nødt til at tage en taxa. Bortset fra dette er den offentlige transport en god, billig måde, at komme rundt i Antalya på. Ellers kan man også køre med en dolmus - en lille, tyrkisk bus, som alle turister bør prøve. Chaufførerne er meget flinke overfor turister, og det er en unik oplevelse. Det koster 1.50 tyrkiske lire at køre i indre by med dolmus, og lidt mere til de mindre landsbyer. Sporvognen kører forbi mange attraktioner og er stærkt anbefalelsesværdig, hvis man vil se seværdigheder.