Fly til Trondheim

Flyvninger til Trondheim

Fly Trondheim

Trondheim ligger midt i Norge og erbåde en moderne storby med restauranter, cafeer, musiksteder,mikrobryggerier etc. og også en gammel by, hvis historie går helttilbage til omkring år 997. Hop på et fly tilTrondheim og oplev denne hyggelige og anderledes by.

Natur, Aurora Borealis og storby i ét

Er du i Trondheim mellem september ogapril, er der stor chance for, at du kan opleve det fantastiskenordlys - Aurora Borealis - som kan ses på nattehimlen, når vejreter til det. Det er et fantastisk skue, og det er en god idé at gålidt væk fra byens lys for at få mest muligt ud af oplevelsen.Naturen omkring Trondheim er fantastisk smuk, og man bør afse tidtil at tage ud og opleve den. Faktisk ender pilgrimsruten St.Olavsveien i Trondheim, og tager du lidt udenfor byen, kan du vandreher og måske møde pilgrimme på vej til Nidarosdomen.

Trondheim har foruden nordlys og naturmeget andet at byde på, og du finder et væld af restauranter, somofte serverer retter, hvor råvarerne hentes lige uden for bygrænsen.Der er også et livligt natteliv i Trondheim, så skynd dig at købedine flybilletter til Trondheim og komafsted!

Story fra Trondheim

De gamle sagafortællinger beretter, atTrondheim blev etableret af Olav Tryggvason i år 997. Byen varNorges hovedstad fra år 1030 til år 1217. Nidarosdomen, som er Olavden Helliges gravsted, ligger centralt i byen og er et imponerendebygningsværk. Kirken blev påbegyndt i år 1070 og stod først heltfærdig i år 1320. Kirken er målet for pilgrimme, der vandrer påden 564 km lange St. Olavsleden, som går fra Sundsvall i Sverige tilTrondheim i Norge.

Trondheim kaldes også træhusbyen; påtrods af mange brande i byen er mange gamle træhuse bevaret. Påbegge sider af floden Nidelva ligger træhusene side om side, ogområdet med træhusene er så udbredt, at det er den længstsammenhængende træhusbebyggelse i hele Norden. Træhusene blevbygget fra begyndelsen af 1700-tallet og ca. 150 år frem. Områdetmed træhuse var oprindeligt et arbejderkvarter; nu er de fleste huserestaureret, og i mange af husene er der små forretninger, caféerog restauranter.

Offentlig transport

Når du ankommer med fly tilTrondheim, kan du tage tog, bus eller naturligvis taxa indtil byen. Flybussen kører ca. hvert 10. minut det meste af døgnet,og busser i fast rutefart kører også ind til byen. Du kan ogsåtage toget - togturen fra lufthavnen til centrum varer ca. 35minutter. Når du skal rundt i byen under dit ophold, kan du køremed bybusserne.

Naturlige og lokale madvarer

Restauranterne i Trondheim har storfokus på lokale råvarer, og i Mathallen, som er et stortmarkedsområde, kan man købe madvarer, som hovedsageligt er fraområdet omkring Trondheim, som hedder Trøndelag. Fisk og skaldyrserveres i rigelige mængder i byen og er naturligvis fanget ikkelangt fra restauranten, som de serveres på. Der laves meget øl i ogomkring Trondheim på både små og store mikrobryggerier. Den lokaleøl serveres på byens restauranter, barer og caféer.

Både til kultur og shopping

Du kan sagtens bruge en hel dag ellermere i nogle af Trondheims mange forretninger. Byen har naturligvisstore indkøbscentre, og du finder mange af de store butikskæder ibyen. Men Trondheim er også kendt for sine mange spændende oguafhængige nichebutikker, hvor du kan finde tøj, brugsgenstande ogkunsthåndværk i smukke design og ofte som unika. Når du har fåetnok af butikker, caféer og restauranter, så er det tid tilkulturoplevelser! Foruden Nidarosdomen er

Trøndelag folkemuseum, Sverresborg,også et besøg værd. Sverresborg er et af Norges størstefrilandsmuseer. På museet kan I se ca. 80 gamle huse fra 1700- og1800-tallet og desuden en stavkirke fra omkring år 1170. Museet erbygget op omkring ruinerne af Kong Sverres borg, Norges førstestenborg. Borgen blev bygget i 1182-83.

Rockheim er et museum for populærmusikfra 1950'erne og op til i dag. Udstillingslokalerne er inddelt iårtier og fokuserer på norsk populærmusik. Publikum inviteres tilaktiv deltagelse gennem interaktiv formidlingsteknologi. Midt iTrondheim ligger Stiftsgården, som er kongeparrets residens iTrondheim. Stiftsgården er Nordens største træpalæ og blev byggetsom privatbolig i 1774. Da den norske prinsesse Märtha Louise blevgift i Nidarosdomen i 2002, blev festen holdt i Stiftsgården.

Billige flyrejser fra Trondheim storbyer til Trondheim