Søg

Fly til Tenerife

Flyvninger til Tenerife

Fly Tenerife

Tenerife er den største af de Kanariske øer og tilhører Spanien. Øens hovedindkomst kommer fra turisme, og hvert år bestiller 5,5 millioner mennesker (især europæere) flybilletter til Tenerife for at nyde det fantastiske vejr og de smukke strande, som Tenerife er så berømt for.


Geografi og historie

Der bor ca. 900.000 indbyggere på den 2057 km² store ø. Øen er en vulkanø, og der har været 4 udbrud i øens historie, senest i 1909. Den største vulkan, Teide, kan ses fra de fleste steder på øen. De tidligste bebyggere - Guanche-folket - boede på øen ca. 200 f.kr. I 1493 blev øen invaderet af Alonso Fernández de Lugo, og i 1494 var øen under spansk kontrol. I 1797 forsøgte Storbritannien at invadere Tenerife, og i årene efter angreb Storbritannien øen igen og igen, dog uden held. Siden 1890 har øen været en turistø.


Seværdigheder

Er man på Tenerife, bør man ikke snyde sig selv for at besøge Teide National Park. Parken ligger for foden af vulkanen, og man kan faktisk tage en tur op på selve bjerget. Når man har besøgt noget så varmt, kan man efterfølgende køle ned i Siam Park, der er en af verdens 10 bedste vandparker. En anden mulighed er at besøge Masca, der er en charmerende, lille, gemt by, der ligger op ad et bjerg i nordvest Tenerife. Og er man endelig ude at sejle på det klare, blå vand, skal man holde øje, for i farvandene ud for Tenerife bor der både delfiner og hvaler!


Mad

Da de fleste flyvninger til Tenerife sker af europæiske turister, er det meget nemt at finde restauranter, der serverer traditionel, vestlig mad. Men vil man prøve rigtig, canarisk mad, kan man prøve rancho canario - en suppe, der består af kylling, svin, små ærter, nudler, kartofler, kål, og gulerødder. Den kan også serveres cremet. Ellers kan det anbefales at spise masser af de lækre friskfangede og ofte grillede fisk - specielt papegøjefisk er et lokalt hit!


Vejret

Vejret er en af de vigtigste grunde til, at turister bestiller så mange flybilletter til Tenerife. Der er nemlig solrigt og varmt næsten hele året rundt. Faktisk falder temperaturen aldrig under 12 grader, selv ikke i januar-februar. Til gengæld er der suverænt varmest i august, og der er som regel over 23 grader varmt om dagen i sommermånederne. Langt de fleste flyvninger til Tenerife foregår om sommeren, hvor der er varmest. Det er dog også der, at der er suverænt flest turister, og der kan godt blive en smule trangt i den offentlige transport og i midtbyen.


Transport

Tenerife har et offentligt busselskab, men busserne har ry for at være uberegnelige. Dog er de ekstremt billige og gode til at komme til og fra midtbyen. Man kan købe et såkaldt Bono-Buskort, der fungerer lidt ligesom et rejsekort: man får 50% rabat på busture og skal bare stemple kortet i en maskine, når man går ind i bussen. Det er iøvrigt smart at medbringe en trøje til lange ture, for der er aircondition i busserne, og det kan blive køligt. Vil man besøge de forskellige øer, kan man snuppe en færge eller tage et fly for ca. 100 kroner. Taxaerne er særdeles billige på Tenerife, og det kan sagtens betale sig at tage en taxa i stedet for bussen. Ellers kan man leje en cykel eller en scooter og være sin egen herre. Har man mulighed for det, kan man leje en bil. Der er mange udlejningsselskaber, og prisen er som regel 30-35 EUR per dag. Vejene på Tenerife er rigtig gode, og det er derfor en ideel måde at komme rundt på øen på.