Søg

Fly til Stockholm

Flyvninger til Stockholm

Fly Stockholm

Stockholm er Sveriges hovedstad, Nordens største by, og en yderst populær rejsedestination. Byen er kendt som en af Europas smukkeste og besidder en enestående blanding af majestætiske, ældre seværdigheder, smuk natur, og trendy, moderne bystemning, der får turisterne til at booke flybilletter til Stockholm i tusindvis.


Stockholm - Sveriges hovedstad

Stockholm ligger på den svenske østkyst, og er unik idet, at det centrale af byen er placeret på en helt masse øer, der er forbundet af 54 broer. Der bor ca. 2 millioner mennesker i og omkring Stockholm, og møntfoden er svenske kroner. Byen menes at være blevet grundlagt af Birger Jarl, som et forsvar imod fremmede flåder. Siden da blev byen et af Nordens største handelscentre, ikke mindst pga. placeringen.


Steder at besøge

Rigtig mange flyvninger til Stockholm skyldes den unikke kombination af de majestætiske seværdigheder fra gamle dage, og den nymoderne kunst og kultur, som Stockholm tilbyder. For eksempel er byen hjemsted for Vasa, der udstilles på sit eget museum. Det 69-meter lange skib er det eneste intakte skib fra 1700-tallet i verden, og mange turister, der bestiller flybilletter til Stockholm slår vejen forbi det prægtige skib. Er man mere til svensk pop kan man besøge ABBA-museet og udforske Sveriges mest kendte bands historie. Vil man derimod en tur længere tilbage i tiden kan man besøge Gamle Stan, der betyder Gamle By. Bydelen, der sprudler med caféer, butikker og smukke bygninger, er stedet, hvor Stockholm blev grundlagt. Er man i nabolaget, kan man også besøge Nobel-museet og Stockholm Katedral.


Spisning i Stockholm

Ligesom mange andre internationale storbyer er Stockholm fyldt med restauranter i alle prisklasser. Det traditionelle, svenske køkken er simpelt og rustikt, og bærer præg af indflydelse fra hele Norden, deriblandt Danmark. Köttbullar er en af de mest kendte svenske retter, og laves af svinekød (eller oksekød) med løg, blandet med brødkrummer, mælk og æg. Alt dette blandes i en skål og røres rundt - men ikke for meget, ellers bliver bollerne for tunge. Derefter tager man en spiseske, og former kødet i den. Portionerne lægges på panden, og når bollerne er lækre og brune serveres de med kartofler, brun sovs og tyttebær. Vil man hellere spise ude, er der også rig mulighed for det. Ønsker man fin, svensk gourmetmad kan man prøve Mathias Dahlgren Matsalen, der holder 2 Michelinstjerner og er blandt Sveriges fineste. Som et alternativ kan man tage forbi Östermalmshallen, der er fyldt med bagerier, caféer og restauranter.


Vejret i Stockholm

Stockholms klima kan beskrives som værende meget koldt om vinteren og relativt varmt om sommeren. Juli er den varmeste måned, og den gennemsnitlige temperatur i juli er 22 grader. Derimod er der koldest i januar og februar, med en gennemsnitstemperatur på -1 grader. Stockholm er specielt charmerende i det sene forår og om sommeren, og de fleste flyvninger til Stockholm foregår da også i sommeren. Men vil man prøve en lidt anderledes ferie, med et mere nordligt præg end en almindelig sommerferie, kan man prøve at tage til Stockholm i efteråret.


Transport

Det er nemt og enkelt at rejse rundt i Stockholm. Undergrundsbanen er den nemmeste og hurtigste måde at rejse i indre Stockholm. Ellers kan man også tage bussen eller en taxa. Busserne og metroen bliver bestyret af samme selskab, så en billet til den ene giver også adgang til den anden. Man kan købe forudbetalte kort til undergrunden og busserne, der giver fri kørsel i 1, 3 eller 7 dage. Ellers kan man købe et Stockholm-kort, der giver fri adgang til 75 forskellige museer og attraktioner, samt transport, og som gælder i 2,3 eller 5 dage.