Fly til Stavanger

Flyvninger til Stavanger

Fly Stavanger

Tag på en weekendtur til skønneStavanger eller på en længere ferie, hvor du kan opleve alt, hvadbyen og naturen har at byde på. Når du ankommer med dit flytil Stavanger, kan du hoppe på Airport Express-bussenfor at komme ind til centrum. Stavanger er Norges tredjestørste byog er centrum for det meste af trafikken til og fra olieplatformene iNordsøen. Stavanger er desuden indgangporten til en af Norgessmukkeste fjorde, Lysefjorden.

Kulørte huse i bymidten

Den gamle del af Stavanger ercharmerende med gamle træhuse malet i klare farver. Området harværet bebygget siden middelalderen, men alle huse i bymidten blevødelagt ved en stor brand i 1860, så de nuværende huse stammeralle fra efter branden. I 2005 fik Tom Kjørsvik - en ung frisør,som kom til byen og etablerede sin salon, Bob Stylister, i en afgaderne - ideen om at male alle husene i forskellige farver. Dettegjorde området meget attraktivt, og husene bruges nu til beboelse,værksteder, forretninger, caféer og restauranter.

Kunsten er rykket ud i naturen

Det er udendørslivet, der prægerStavanger og beboerne i byen - ja, selv kunsten er rykket udenfor.Dybest inde i Møllebugten kan I se kunstværket "Sverd iFjell". Tre enorme bronzesværd i 10 meters højde står stukketned i fjeldet som et monument for slaget om Hafrsfjord i år 872,hvor Harald Hårfager forenede Norge til ét kongerige. Sværdene erdesignet af kunstneren Fritz Røed og blev indviet i 1983 af NorgesKong Olav. Sværdene repræsenterer fred og forening.

Kunstværket ”Broken Column” er etprojekt af kunstneren Antony Gormley. Det består af 23 jernfigurer,som er placeret, så de danner en imaginær linje fra StavangerKunstmuseum til byens havn. Figurerne er ens og er baseret på enafstøbning af kunstnerens egen krop, og de har alle hans højde -195 cm. Jernfiguren på Fiskemarkedet danner kardinalpunktet for deandre figurer, den kigger ned ad Skagenskaien, 10 grader mod vest, udover havet. Den højest placerede figur er placeret i sit helt egetrum på Kunstmuseet, nøjagtig 41,41 meter over havets overflade; dennæste figur i rækken er placeret i 41,41 minus 1,95 = 39,46 metershøjde, og sådan fortsætter beregningerne fra figur til figur, mensde udjævner højdeforskellen mellem Stavanger Kunstmuseum ogStavanger Havn. Figurerne står så forskellige steder som isvømmehallen, i et klasseværelse, ved Domkirken og den 23. ogsidste figur står på en klippe i havnebassinet med 149 af sine 195cm under vand.

Udendørsliv

Køb dine flybillettertil Stavangerog oplev en af verdens smukkeste fjordepå helt tæt hold, for man kan ikke tage til Norge og slet ikke tilStavanger uden at se en fjord. Lysefjorden ligger ikke langt fraStavanger. Fjorden er 42 km lang og blev dannet under den sidsteistid for 10.000 år siden. På hver side af fjorden rejser fjeldenesig - nogle af dem i 1000 meters højde. Et af de kendteste fjelde erPrædikestolen, som er en af Norges mest besøgte attraktioner.Prædikestolen er en naturlig klippeformation med et 25 m2 stortplateau foroven i 604 meters højde.

I kan tage på en spændendelaksesafari, hvor I kommer ud at svømme med laks i flodenSuldalslågen. Alle får overlevelsesdragter på og får en kortinstruktion/introdution i svømmehallen, før man hopper i floden.Når I først er kommet i vandet, vil strømmen og guiderne føre jerned ad floden, og gennem dykkermaskerne kan I studere laksene i deresnaturlige element. Det er virkelig spændende at komme pålaksesafari, og man mærker vandets kraft, når man bliver trukketmed af strømmen, og at se vilde laks i deres naturlige element er enstor oplevelse.

Kunsten er også indenfor

På havnen i Stavanger kan I komme indog se Norsk Oljemuseum. Udstillingen fortæller om, hvordan olie oggas bliver produceret, og hvilke ressourcer der bliver brugt til atudvinde det. Selve bygningen er en udstillingsgenstand i sig selv.Arkitekturen er en scenografisk tolkning af det norske grundfjeld,kystlandskabet og olieinstallationerne til havs, og set fra havetligner museet en boreplatform.

På Rogaland Kunstmuseum kan I sekunstværker af de norske kunstnere Edvard Munch, Christian Krogh,Eilif Peterssen, Harriet Backer og naturligvis mange flere.

Vintertid

Stavanger er naturligvis også centrumfor adskillige vintersportsaktiviteter som skiløb, vintersurfing,skøjteløb etc.

Billige flyrejser fra Stavanger storbyer til Stavanger