Søg

Fly til Sonderborg

Flyvninger til Sonderborg

Overvejer du at bestille flybilletter til Sønderborg?. Så se her! Sønderborg har både danske og tyske aner, og er et populært rejsemål for specielt tyske turister. Turisterne køber flybilletter til Sønderborg for at se denne unikke by, der både er en moderne by og fyldt med seværdigheder og historiske levn.


Byen Sønderborg

Sønderborg ligger på Als - en ø i det sydligste Sønderjylland. Byen blev grundlagt i anden halvdel af det 12. århundrede samtidig med Sønderborg Slot. Da byen ligger så tæt på Tyskland, blev den udsat for bombardement under krigen med Preussen i 1864. Dette kan ses i dag, for byen er en blanding af gamle og nye bygninger. Byen plejede da også at bestå af to dele, forbundet af Frederik VII's bro, men i 1930 blev de to bydele én. I dag er Sønderborg en sand arbejdsby med masser af højere uddannelsesanstalter og med erhvervsspeciale i højteknologi og maskinteknik. Og som nævnt tidligere er byen et populært turistmål, og turister foretager flere flyvninger til Sønderborg end nogensinde før.


Seværdigheder

Sønderborg er hjemsted for mange attraktioner i mange forskellige kategorier. Kunstelskere kan besøge Augustiana, en udendørs skulpturpark, der kombinerer smuk natur og skulpturer af fænomenal kvalitet. Augustiana ligger lige ved Augustenborg Slot, der fungerer som et psykiatrisk hospital. Slottet er et barokslot og er omgivet af skov. Vil man lære mere om Sønderborg og krigen, kan man besøge Dybbøl Mølle. Møllen har fire udstillinger og er blevet genopbygget flere gange. Og vil man lære mere om slaget i 1864, kan man besøge Dybbøl Banke, som er et historiecenter. Og så er det næsten obligatorisk at besøge Sønderborg Slot, som også er et museum. Her kan man lære alt om Sønderborgs historie - helt fra middelalderen indtil moderne tider.


Kulinariske oplevelser

Sønderborg er fyldt med kulinariske oplevelser. Byen er hjemsted for både kendte restauranter, madlavning fra alle kroge af verden og traditionelle danske kroer. For eksempel kan man besøge Den Gamle Kro, der serverer dansk mad i hyggelig stemning. Her kan man også prøve klassikeren på denne egn, nemlig det sønderjyske kaffebord. Det serveres hver anden søndag til en pris af 95 kroner. Ellers kan man besøge Ballebro Færgekro, der er beklædt i smukke, gamle møbler og malerier. Vil man bare have hurtig mad, er der også rig mulighed for det, da der ligger mangt en grill - her kan en hotdog nydes ved havnekanten.


Klima

Da Sønderborg er en kystby, er der en smule koldere end i København. Januar og februar er koldest, og gennemsnitstemperaturen er lige omkring frysepunktet. Juli og august er varmere med en gennemsnitlig temperatur på 20 om dagen, og 13 om natten. Derfor er det klogest at booke sine flybilletter til Sønderborg om sommeren, så man kan nyde det gode vejr, det varme vand og muligvis en is ved vandet. Men man kan sagtens tage til Sønderborg på andre tidspunkter af året, hvis man vil nyde en lidt anderledes ferie end de almene turistferier. Både efterår og vinter gør sig også godt i de landlige og naturskønne kulisser, som den sønderjyske by tilbyder


Transport i Sønderborg

Sønderborg har rigeligt med busser - 35 linjer af slagsen faktisk. De er nemme at se, og de kører i hele Sønderborg kommune. Der er fem lokale linjer, og man kan hente en ruteplan på sonderborg.dk. Der kører natbusser mellem kl 2 og kl 4. Vil man et smut til det sydfynske øhav, kan man tage færgen til Ærø. En tur, der tager godt en times tid. Sønderborg har også gode togforbindelser lokalt, til både København og til Vest- og Nordjylland. Stationen ligger tæt på centrum. Ellers kan man naturligvis køre i en taxa, hvor prisen dog er noget højere end ved de offentlige transportmidler.

Billige flyrejser udefra Danmark til Sonderborg