Søg

Fly til Paris

Flyvninger til Paris

Fly Paris

Den franske hovedstad er et populært rejsemål, og med flybilletter til Pariskan du komme til byen på et par timer. Der er flyvninger til Paris de fleste af årets dage, og når du har placeret fødderne på den franske jord, kan det parisiske eventyr begynde.


Tag på opdagelse i kulturens centrum

Paris ligger ved Seinen i landets nordlige del. Der er ca. 12 mio. indbyggere, og det talte sprog er fransk. Byen anses, som et af Europas største centre for kultur, og hvert år besøger mange byen med dens arkitektoniske og kulinariske seværdigheder. De varmeste måneder er fra juni til september, hvor temperaturen i gennemsnit er 22 grader. Vinteren i Paris er ofte mild, og skulle der falde sne, bliver den sjældent liggende længe. Møntfoden i Frankrig er Euro.


Byens kunst og arkitektur

En af de hyppigt besøgte attraktioner er det 300 meter høje Eiffeltårn. Det er delt i tre niveauer, og fra det tredje har man udsigt over hele Paris. Eiffeltårnet er åbent for gæster året rundt, og findes på adressen: Avenue Anatole France 5, Champs de Mars. En af de ældste bygninger i Paris er katedralen Notre Dame. Den stod færdig i 1345, og besøgende har siden lagt vej forbi for at beundre den gotiske arkitektur. Notre Dame ligger på Place du Parvis Notre Dame 6, og der er åbent alle dage fra kl. 08.00 - 18.45. Triumfbuen er et monument, som blev bygget efter bestilling af Napoleon. Den skulle stå som et symbol på hans militære sejr, og den bruges i dag som baggrund for parader og festlige begivenheder. Triumfbuen er at finde i den vestlige del af byen på adressen: Arc de Triomphe, Place Charles-de-Gaulle. I Paris finder man en af verdens største kunstmuseer. Louvre rummer værker fra historiens store kunstnere, og man kan blandt andet opleve Leonardo Da Vincis Mona Lisa, og den berømte skulptur Venus af Milo fra antikkens Grækenland. Museet har åbent de fleste af ugens dage fra 09.00 - 18.00, og findes på adressen Musée du Louvre, 75058 Paris.


Smagen af Paris

Den franske mad bliver omtalt som delikat og af høj kvalitet. Der findes en lang række af specialiteter, som er populære i lande verden over, og med flybilletter til Paris er det muligt at smage på de ægte varer. I Frankrig går man op i traditioner, og der findes mange cafeer og bistroer, som tilbyder franske retter efter de originale opskrifter. Råvarerne bliver købt på de store markeder i Paris, og kvaliteten på produkterne er høj. Med ganske få ingredienser laves de berømte bagværk, og tager man baguetten, så består den i Frankrig af bare vand, mel, gær og salt. Særligt Montorgeuil i Paris er kendt for de kulinariske tilbud, og tager man til denne bydel, kan man opleve markederne, besøge restauranter, drikke kaffe på cafeer og gæste steder, hvor pariserne holder til.


Fra lufthavnen til centrum

Flyvninger til Paris fra Danmark har destination i lufthavnene Charles de Gaulle og Paris-Orly. De ligger begge et stykke uden for centrum, og det tager ca. 30 min at komme fra lufthavn og til midten af Paris med offentlig transport.Charles de Gaulle ligger ca. 23 km fra centrum. Det er en stor lufthavn med masser af butikker og spisesteder. Det tager ca. 25 min med toget (RER) til centrum af Paris. Der går busser til byen, hvor transporttiden er ca. 45 min. Paris-Orly ligger 14 km fra centrum af Paris. Det er en mindre lufthavn, og den består af 2 terminaler. Orlyval kører mellem terminalerne, hvorfra man skal tage toget (RER) videre. Det er også muligt at tage en bus, som kører til Étoile og Gare Montparnasse. Transport fra lufthavn til centrum af Paris koster ca. 10 Euro.