Søg

Fly til New York

Flyvninger til New York

Fly New York

New York er kendt som byen, der aldrig sover, og det er intet under, at masser af mennesker, unge såvel som gamle, vælger at booke flybilletter til New York . Der er en meget at se og opleve, såsom smukke seværdigheder, et pulserende byliv og alle de prægtige skyskrabere. Hvert år bestiller over 54 millioner mennesker flyvninger til New York for at opleve præcis, hvad "The Big Apple" har at byde på.


New York City

New York City er den mest befolkede by i USA. Byen ligger i staten New York, der grænser op ad New Jersey og Pennsylvania mod syd, samt Connecticut, Massachusetts og Vermont mod øst. Byen er opdelt i fem områder, de såkaldte boroughs: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens og Staten Island. Byen blev grundlagt i 1609, som en del af New Netherland, men blev i 1664 givet sit navn New York efter den engelske fyrste af York. Siden da blev byen en af verdens vigtigste kulturelle centre og hjemsted for mange seværdigheder, blandt andet Frihedsgudinden, der blev designet af manden bag Eiffeltårnet og givet til New York i 1886 af det franske folk.


Vigtige steder at se

Udover Frihedsgudinden er der også mange andre seværdigheder, der får turisterne til at booke flybilletter til New York, såsom Times Square, den famøse og meget oplyste plads, der forbinder Broadway og Seventh Avenue. På Broadway finder man også Broadway teatret, der er et af de mest berømte af sin slags i verden. Man kan også tage en tur i Central Park og få et øjebliks ro i den store, travle by, eller besøge den såkaldte Museum Mile på Fifth Avenue - gaden, hvorpå de største museer i New York ligger, deriblandt the Metropolitan Museum of Art og the National Design Museum. Og så er der de to kæmpe broer, Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge.


Kulinariske oplevelser

New York-køkkenet er grunden til mange flyvninger til New York. Madstilen er en blanding af mange forskellige landes retter bragt til New York af tidlige immigranter og er tilsat et helt unikt New York twist. En af de allermest populære turistretter er den traditionelle New York-style pizza, som er karakteriseret ved at have en tynd, sprød skorpe. Og man kan godt blive overrasket, når man køber en slice af denne pizza, for de er kæmpestore! En populær dessert i New York er cheesecake, som også har sin egen newyorker-variation, idet man topper cheesecake'en med sour cream, mens man bager den. Derudover tilsætter man vaniljeekstrakt og sukker, og så bager man den en gang til - altså to gange ialt.


Vejr og temperatur

Klimaet i New York karakteriseres som værende koldt om vinteren og med varme somre. Gennemsnitstemperaturen er 12 grader, og de varmeste måneder er juni-august, hvor temperaturen ligger mellem 26-28 grader. Der er ca. 20 dage om sommeren, hvor temperaturen når over 30 grader. Om vinteren ligger temperaturen mellem -3 og 6 grader. Der falder i gennemsnit mellem 60 og 80 cm sne om vinteren. Det er som regel bedst at tage til New York i foråret eller sensommeren, da vejret er mildere, og byen her er roligere end om sommeren.


Transport

Det er nemt at komme rundt i New York City. Der er taxaer næsten overalt, men hvis man ikke har lyst til at tage en taxa, er der også busser og den store undergrundsbane. En gennemsnitstur i taxa på Manhattan koster 8-12 dollars (uden drikkepenge). Hvis man vil køre med busser og toget er det klogest at oprette et MetroCard, hvilket svarer til et dansk rejsekort.

Billige flyrejser fra New York storbyer til New York