Søg

Fly til Manchester

Flyvninger til Manchester

Fly Manchester

Manchester er en by i England. Fodboldfans fra hele verden bestiller flybilletter til Manchester for at se Manchester United spille, men byen har meget mere at byde på: Kultur, shopping og landlig, engelsk charme, kombineret med storbystemning.


Manchester

Manchester ligger i den nordvestlige del af England og er den 7. største by i landet med 514.417 indbyggere i 2013. Byen havde sin fødsel i år 79, hvor den var et romersk fort ved navn Mamucium. I det 19. århundrede begyndte den, på det tidspunkt lille by, at vokse meget hurtigt, og da den industrielle revolution skete, blev Manchester verdens første industrialiserede by. I nyere tid sker der rigtig mange flyvninger til Manchester - faktisk er byen efter London og Edinburgh Englands tredjemest besøgte af udlændinge.


Steder at se i Manchester

Manchester har mange vigtige ting at se, relateret til den industrielle revolution. I mange år var Ancoats hjemsted for en stor del af industrien i Manchester, og mange af de gamle bygninger står der stadig. Er man interesseret i at lære mere om Manchesters rolle i den engelske historie, kan man besøge People's History Museum, der, som navnet foreslår, fortæller om folkets historie. Indgang er gratis. Er man fodboldfan, har man nok allerede overvejet at besøge Old Trafford, det legendariske stadium, hvor Manchester United har hjemmebane.


Mad i Manchester

Manchester har både dyre gourmetrestauranter, og mindre, hyggelige pubs, hvor man kan få traditionel, engelsk mad. For eksempel kan man prøve en Shepherd's Pie. En ret, som man kan få på alle engelske pubs. Man starter med at hakke løg, selleri, gulerødder, og hvidløg. Derefter varmer man en gryde med olivenolie op, og lægger rosmarin samt de hakkede grøntsager i. Efter ca. 10 minutter lægger man hakket lammekød i, derefter hakkede tomater, og lader det brune i 10 minutter. Så hælder man bouillon, salt og peber i, og lader det simre i en time. Imens koger man kartofler, og når de er kogte, dræner man dem for vand, og blander med mælk, smør og krydderier. Derefter moses de. Nu burde kødet være klar, så man tager kødet, og hælder det i en form, og hælder de moste kartofler og olivenolie ovenpå. Varm i en ovn i 25 minutter ved 190 grader, og voila: Shepherd's pie!


Vejr og klima

Klimaet i Manchester minder faktisk ret meget om København, bortset fra, at der er varmere om vinteren, og koldere om sommeren. De to varmeste måneder er juli-august (20 grader), og de tre koldeste er december-januar-februar (7 grader). Man kan booke flybilletter til Manchester året rundt, alt efter hvilken slags ferie, man vil have. Vil man opleve Manchester i fuld flor, kan man besøge om foråret. Vil man opleve begivenheder, bystemning, og muligvis have bedre pris på hoteller, kan man besøge byen om sommeren. Vil man endelig opleve den stille, hyggelige side af Manchester, kan man - sammen med familien - booke flyvninger til Manchester i efteråret/vinteren.


Transport

Manchester har et yderst effektivt offentligt transportsystem, der består af busser, toge og sporvogne. Sporvognene er lidt specielle, da de ikke har nogen køreplaner, og bare kommer, når de kommer. Til gengæld er de en god måde at komme rundt i Manchester på. Ellers kan man tage toget, direkte fra lufthavnen til indre Manchester eller rundt i det større Manchester-område. Togene - og specielt sporvognene - plejer dog at være fyldte i turistsæsonen, og vil man hellere have plads, kan man tage en bus. Man kan tage en Metroshuttle, der er gratis busser, og de kører mellem togstationer og shoppingområder i indre Manchester.