Søg

Fly til Liverpool

Flyvninger til Liverpool

Fly Liverpool

Der er mange grunde til, at turister i tusindtal hvert år bestiller flybilletter til Liverpool. Byen er en engelsk havneby og er blandt andet kendt for sine fodboldhold, Liverpool FC og Everton FC, og selvfølgelig for at være byen, hvor The Beatles blev skabt. Disse to kendetegn, sammen med den traditionelle engelske stemning af havneby er blot et par af de gode grunde til overveje et par flybilletter til Liverpool.


Byen Liverpool

Byens "charmerende" navn menes at stamme fra vikingetiden fra norske vikinger. De kaldte byen for Lierpoll, hvor "lier" betyder skovklædte skråninger, mens "poll" er stille vand. Liverpool har i dag omkring 467.000 indbyggere, og har i det meste af sin levetid været Storbritanniens næstvigtigste havneby - kun London er vigtigere. I starten af 19. tallet foregik 40% af verdens handel i Liverpools havn. Faktisk plejede byen at være meget større, men da imperietiden endte mistede byen meget af sin vigtighed, og byen har derfor halvt så mange indbyggere, som den havde i starten af det 20. århundrede. Byens indbyggere har fået kælenavnet "scousere", som resultat af deres kærlighed for en lokal ret, scouse.


Seværdigheder

Mange popfans, fra hele verden, har taget flyvninger til Liverpool for at opleve byen, der kaldes "verdens pop-hovedstad". En hovedårsag til denne status må siges at kunne tilskrives The Beatles. Man kan besøge museet Beatles Story på Albert Dock, og lære meget mere om et af de største band i musikhistorien. Og det er også herfra, at man kan tage the Magical Mystery Tour, en to-timers bustur, der kører rundt til alle de store, Beatles-relaterede seværdigheder. Er man fodboldfan er det næsten obligatorisk at bestille flybilletter til Liverpool mindst én gang i sit liv, for byen er hjemsted for ikke bare ét, men to Premier League-hold. Både Liverpool FC og Everton FC holder til i byen, og deres stadioner ligger mindre end en mil fra hinanden.


Mad

Liverpool er fyldt med gode restauranter, inns og pubs, og det er meget nemt at få en god, lokal frokost. De lokale råvarer er af meget høj kvalitet, og derfor smager maden også ekstra godt. Er man i Liverpool bør man også prøve retten, som indbyggerne i Liverpool har fået deres kælenavn efter - scouse. Scouse er en stuvning med kød og grøntsager, der serveres med brød og rødbede. Man kan smage denne ret på langt de fleste pubs og inns. Og da Liverpool jo er en engelsk by er det næsten obligatorisk at prøve en rigtig English Breakfast med alt, hvad der hører til. Englænderne er også notorisk kendte for at være glade for te, og på samtlige caféer kan man drikke rigtig god, engelsk te.


Vejr og klima

Liverpool hører ikke til blandt de varmeste byer i verden, og som i resten af England er der ret mange dage med nedbør. Der er varmest i sommermånederne, hvor gennemsnitstemperaturen om dagen er 19 grader. Og så er der koldest i januar og februar, hvor gennemsnitstemperaturen er nede omkring 3-4 grader. Da vejret er som det er, bør man booke sine flyvninger til Liverpool om sommeren, hvor der er varmere, og risikoen for nedbør er mindre.


Offentlig transport

Som med de fleste andre engelske storbyer har Liverpool et rigtig godt offentligt transportsystem. Man kan tage både langdistancebusser til andre byer og benytte de lokale busser. Byen har også en undergrundsbane, der ligeledes kører både udenbys og lokalt. Vil man hurtigt frem, bør man tage undergrunden; vil man nyde udsigten, bør man tage bussen. Hvis man har lyst kan man også tage en sporvogn, der kører i visse dele af byen. Da Liverpool er en havneby, er der selvfølgelig også færger, og vil man krydse Mersey-floden, er det måden at gøre det på.

Billige flyrejser fra Liverpool storbyer til Liverpool