Fly til Leeds-Bradford

Opdateringer omkring Covid-19. - Oplysninger om refunderinger og aflysninger. Foretag ændringer i din booking på Mit Bravofly. Læs om de seneste rejserestriktioner.

Flyvninger til Leeds-Bradford

Fly Leeds-Bradford

Når man siger Leeds, må man også sige Bradford - de to byer ligger nemlig ikke langt fra hinanden, og deres fælles lufthavn hedder Leeds Bradford Airport. Fra lufthavnen er der 13,5 km til Leeds og 13 km til Bradford. Leeds Bradford Airport er den naturlige lufthavn at vælge, hvis man vil med fly til Leeds og besøge Yorkshire, som ligger lige midt i Storbritannien. Turen fra lufthavnen ind til Leeds tager ca. 25 minutter, og I kan benytte bus, tog eller taxi. I er hurtigt ved jeres hotel med bagagen, og så begynder oplevelserne. Sommervejret i Leeds er mildt med lidt regn, mens vintrene er kolde med sne og frost indimellem. Medbring varme jakker og måske en paraply - der kan komme noget vand om sommeren, hvor temperaturerne sjældent er over 30 grader. Vintrene er sjældent under -10.

Både Upstairs og Downstairs

Som overalt i England er der smukke huse at se og besøge i Leeds. Prøv Abbey House Museum, som er en del af portnerboligen til Kirkstall Abbey, der blev bygget i 1152. Museet er en samling af butikker og huse, der alle er sat smukt i stand og blev genåbnet i 2001 efter endt restaurering. I kan også vælge Harewood House, som er et storslået og historisk slot bygget i 1700-tallet. Her går rundturen forbi storladne sale og gemakker møbleret i Chippendale stil, ogbelow stairs' eller downstairs (køkken- og tjenestefolkregionerne) kan I se, hvordan livet var for en kokkepige, en stuepige eller måske butleren.Hvis I er til seværdigheder med en industriel historie, skal I besøge vandmøllen Twaite Mills Watermill, en af de sidste eksempler fra Englands industrielle storhedstid. Her kan I se de gamle møllehjul i aktion og høre den spændende historie, om hvordan vandkraft kan bruges i produktionen af f.eks. rapsolie og kalk.

Kom tæt på de store engelske TV-serier

Måske har I købt flybilletter til Leeds, fordi I er begejstrede tilhængere af de store, engelske TV-serier og gerne vil opleve landet, som de foregår i. I Yorkshire kan I komme med på 2 forskellige ture, der viser jer, hvor serierne bliver optaget. Der er bl.a. enSmå og Store Synder' ('Heartbeat' på engelsk) bustur, som tager jer med til Aidensfield og Ashfordly, hvor de fleste episoder er filmet. I besøger nogle af de berømte lokationer, hvor skuespillerne færdes episode efter episode. I kan også vælge Emmerdale-turen, som besøger landskaberne og byerne, hvor TV serienEmmerdal Farm' er filmet.

Mad, drikke og lidt med hjem

Når man nu er i England, så skal man altså også shoppe lidt! I Leeds skal I helt klart vælge Trinity Leeds - et kæmpestort shopping center med 120 butikker, barer og restauranter lige i hjertet af byen. Her kan I købe alt, hvad hjertet kan begære af tøj og ting og gaver til at tage med hjem. Når I har shoppet, er det nok tid til en øl, en drink eller måske Afternoon Tea. Her er nok at vælge imellem i Leeds. Prøv City Cafe med udsigt over Leeds og Liverpool Canal og nyd deres store udvalg af lækker mad og kager. I kan få en skøn Afternoon Tea eller bare Cream Tea med scones, syltetøj og te. Hvis det er en svalende øl, I trænger til, er det selvfølgelig en engelsk pub, I skal besøge. Adelphi er en gammel, hyggelig, victoriansk pub, der serverer et stort udvalg af øl og solide pubmåltider. Eller prøv The Library - her finder I studerende, der nyder livet med en drink eller en pint og et billigt måltid mad.

Stil sulten med English Breakfast

Den store, engelske morgenmad er et must på jeres tur til Leeds. Her får I alt, hvad I kan spise af spejlæg, pølser, bacon, grillede tomater, stuvede bønner i tomatsauce, blodpølse eller en af de andre specialiteter, som englænderne må have, før de påbegynder dagen. Alt skylles ned med store kopper te, og selvfølgelig skal I have toast (ristet brød), smør og marmelade (appelsinmarmelade) ellerjam' (jordbærsyltetøj) til sidst. English Breakfast serveres på de fleste hoteller, og hvis det ikke findes på det hotel, I har valgt at bo på, er der helt sikkert en kaffebar i området, hvor I kan få serveret denne dejlige morgenmad.