Søg

Fly til København

Flyvninger til København

Fly København

København er Danmarks hovedstad og mest populære turistby, og det er der en grund til. Byen er nemlig en kulturel højborg, og hjemsted for mange seværdigheder, gode restauranter og et varmt, flinkt folk. Man kan derfor forvente en oplevelse ud over det sædvanlige når man køber flybilletter til København.


Byen København

København har 1.230.000 indbyggere fordelt i byen samt dens 18 forstæder, hvilket udgør 22% af Danmarks indbyggertal. Indbyggerne taler dansk, og møntfoden er danske kroner (DKK). København blev grundlagt i 1167 af Absalon, og allerede i 1300-tallet blev byen en af de rigeste og mest betydningsfulde byer i Danmark. Indtil 1850 var København beskyttet af volde, og nogle få af voldene eksisterer den dag i dag, såsom Kastellet på Østerbro og søen i Tivoli.


Seværdigheder og monumenter

Der er rigtig mange grunde til, at flere millioner mennesker vælger at foretage flyvninger til København i deres ferier, og en af de største grunde er, at København er hjemsted for nogle af Danmarks største seværdigheder, såsom Rundetårn, der blev bygget af Christian d.4 i 1642. Tårnet er 41,5 meter højt, og fra toppen har man en fantastisk udsigt over hele byen. Er man i København, er det også næsten obligatorisk at besøge Tivoli, der er verdens næstældste forlystelsespark - kun Bakken er ældre. Parken blev åbnet i 1843, og er Danmarks suverænt mest besøgte seværdighed - omkring 4 millioner turister besøger Tivoli om året. Og når man så er i nærheden kan man tage en tur ned ad Strøget og shoppe i alle de mange butikker. Og så er Det Kongelige Teater - Danmarks største og ældste teater - ikke langt væk.


Det københavnske køkken

København er hjemsted for rigtig mange forskellige slags mad - man kan spise alt fra hurtig "gademad" til traditionel, skandinavisk a la carte. Det danske køkken er kendetegnet ved at være simpelt og rustikt, og en af de mest kendte danske retter er stegt flæsk med persillesovs, der serveres på langt de fleste danske restauranter. Retten serveres som regel godt saltet, og med en let persillesovs, der komplimenterer det stærke kød. Ellers kan man prøve frikadeller, der er små kødboller lavet af svinekød, stegt på panden. Og hvis man bare er til hurtig mad kan man prøve en shawarma, der er Københavns mest populære fastfood. Desuden er København hjemsted for Noma, der flere gange er blevet kåret til verdens bedste restaurant, og som er skyld i rigtig mange flyvninger til København.


Vejret og temperaturer

Danmark er kendt for at have koldt vejr, og det er der en smule medhold i - København har milde vintre og kølige somre. Gennemsnitstemperaturen er 11 grader, og der er koldest i januar/februar, hvor gennemsnitstemperaturen er 2 grader. Der er varmest i august og juli, med en gennemsnitstemperatur på 20 grader, og der falder i gennemsnit 525 mm nedbør om året. Hvis man planlægger at købe flybilletter til København er det generelt bedst om sommeren, da vejret er mildt uden at være for varmt, og man kan være udendørs.


Transport i byen

København er verdenskendt for sit offentlige transportsystem, der består af bus, metro og S-tog. Kommer man fra lufthavnen kan man tage en metro direkte ind til midtbyen for 36 kroner. Denne billet giver også adgang til bus og tog. Man kan også købe en heldagsbillet til 130 kroner, der giver fri adgang til bus, metro og tog i 24 timer i Hovedstadsområdet. Vil man hellere tage en taxa er der også rig mulighed for det, og dette koster som regel 60-100 kroner for en tur i indre København.

Billige flyrejser fra København storbyer til København

Billige flyrejser udefra Danmark til København