Fly til Helsinki

Opdateringer omkring Covid-19. - Oplysninger om refunderinger og aflysninger. Foretag ændringer i din booking på Mit Bravofly. Læs om de seneste rejserestriktioner.

Flyvninger til Helsinki

Fly Helsinki

Helsinki er en spændende metropol ogFinlands hovedstad. Byens areal er på 686 km², men kun 186 km² erland, resten er hav. Der er 315 øer i byen, som har enstrand/kystlinje på 98 km. Så det er intet problem at finde enbadestrand i denne storby. At finde det perfekte vejr til enstrandtur er en helt anden sag, for Helsinki har engennemsnitstemperatur på 5,6 grader - somrene er lune, og vintreneforholdsvis milde. Med under 1 million indbyggere er Helsinki enlille storby, men når det kommer til seværdigheder, bygningsværker,design og kunst, så er Helsinki en sprudlende storby - så hop pået fly til Helsinki og oplev den skønneby før din nabo!

Imponerende bygningsværker og smuk arkitektur

På Senate Square eller Senaatintoriligger fire enorme bygninger: Helsinki Katedral, Regeringspaladset,Helsinki Universitet og Finlands nationalbibliotek. Desuden liggerHelsinkis ældste stenhus, Sederholm Huset, på torvet. Helsinkisdomkirke anses for at være byens mest fremtrædende vartegn.

Finlandiahuset er et koncert- ogkongreshus fra 1971, tegnet af Alvar Aalto. Det smukke bygningsværker beklædt med italiensk marmor og har et meget smukt kobbertag.Bygningen ligger i en park og indgår som en naturlig del af parkenslandskab.

På Narinkkatori Square mit i byenscentrum ligger Kamppi - Chapel of Silence. Her kan man trædeindenfor og finde et øjebliks fred og en stund til tid ogeftertanke.

Kom omkring

Når du er ankommet med dit flytil Helsinki, skal du videre ind til byen. Det gør du nemtog hurtigt med lufthavnsbussen, Rute 615, som kører 24 timer idøgnet. Der kører desuden både city- og regionalbusser mellem byen og lufthavnen.

Helsinki har et veludviklet offentligttransportsystem med sporvogne, metro, busser og naturligvis - for enby som er bygget næsten ude i vandet - færger. Det kan være en godinvestering at købe et Helsinki Card, som er transport- ogindgangsbillet i ét.

Turistattraktioner en Helsinki

En af de mest populæreturistattraktioner er Temppeliaukio Kirken. Kirken er designet afarkitekterne Timo og Tuomo Suomalainen og åbnede i 1969. Der varstor debat omkring opførelsen af kirken, mange mente, at pengene istedet burde have været brugt til verdens fattigste. Men nu, hvorden smukke og meget unikke kirke står der, vil ingen fornuftigHelsinkiborger betvivle dens berettigelse. Kirken er bygget ind iklipperne og har en imponerende kuppel, som er belagt med 22 kmkobbertråd. Væggene er simpelthen klippen, altertavlen er ensprække fra istiden, og alteret er en granitblok. Om dagen skinnersol og lys ind gennem vinduerne, som er placeret ovenpåklippevæggen. Når lyset rammer altervæggen, giver det en heltspeciel stemning i kirken. Kirken har en fantastisk akustik og bliverofte brugt til koncerter.

Besøg også kunstmuseerne i byen -Kiasma, som er museet for moderne kunst, og Ateneum Kunstmuseum, hvorI kan se finsk kunst fra omkring år 1750 og til i dag.

Den finske sjæl

Det at gå i sauna er jo en del affinnernes livsstil, og selv midt i hovedstaden fastholder man dennetradition. Så bliv ikke overrasket, hvis du oplever mænd ogkvinder, der sidder udenfor en opgang kun iført deresbadehåndklæder. De venter måske på, at saunaen bliver varm nok,eller køler af efter deres saunabesøg. Så det er helt normalt -men sikkert værd at skrive hjem om!

I Sibelius Parken kan I oplevemonumentet rejst til ære for komponisten Jean Sibelius (1865-1957).Monumentet forestiller orgelpiber og er fremstillet i stål.Skulpturen er 8,5 m høj, 10,5 m bred og 6,5 m i dybden. Det beståraf 600 orgelpiber og er et imponerende syn på 24 ton.

Fæstningsborgen Suomenlinna ligger påen ø i havet og er et besøg værd. Suomenlinna er optaget påUNESCOs verdensarvliste.

Når du har købt flybillettertil Helsinki, er det nok ikke kun for at oplevebygninger, monumenter og historie, men sikkert også for at spise godmad, tage på shopping og måske for at nyde byens natteliv, og altdette er der rig mulighed for i byen. Helsinki har restauranter iverdensklasse, der er mange hyggelige kvarterer i byen, f.eks. Torikvarteret eller det gamle arbejderklassekvarter, Kallio, som erlaid-back, særprægede og hyggelige kvarterer med caféer,restauranter, butikker med kunsthåndværk, designerting,antikvitetsbutikker etc. Det er også specielt at gå en tur gennemkvartererne Katajanokka, Kruunuhaka og Eira, hvor bygninger ijugendstil (Art Nouveau) fylder bybilledet.

Billige flyrejser fra Helsinki storbyer til Helsinki