Fly til Glasgow

Opdateringer omkring Covid-19. - Oplysninger om refunderinger og aflysninger. Foretag ændringer i din booking på Mit Bravofly. Læs om de seneste rejserestriktioner.

Flyvninger til Glasgow

Fly Glasgow

I har bestemt jer for en tur tilGlasgow, og det er forståeligt; byen er Skotlands største by, ogden ligger ved floden Clyde i den vestlige del af Skotland. Glasgower Storbritanniens tredjestørste by, og her er masser at opleve bådei byen og i Skotlands storslåede natur.

Når jeres fly tilGlasgower booket, så er det bare om at gå i gang medat planlægge turen. Pak kufferten med en ekstra jakke og en sweater,vejret er lidt koldere end i Danmark, og det kan være rart med lidtekstra at pakke sig ind i, også om sommeren.

Når I har købt jeresflybilletter til Glasgow og ankommer ilufthavnen, bare 1 time og 50 minutter fra København, er der kun etkort stop til centrum. Lufthavnen ligger 11 km fra centrum, så deter nemt at hoppe på en bus, tage en taxi eller leje en bil ilufthavnen.

Find rundt og gå på opdagelse

Det er en god ide at tage en bustur istarten af jeres ophold for at få et indblik i, hvilke seværdighederI vil besøge. Tag en af de røde 'Hop On Hop Off'-busser fra GeorgeSquare (husk at printe jeres vouchers før turen, da chaufføren ikkekan godtage vouchers på mobile enheder), og kør med byen rundt, dettager bare 1 time og 45 minutter at køre hele turen, og så har Ifået et godt indtryk af byen og dens seværdigheder.

Besøg f.eks. Provand’s Lordship, somer Glasgows ældste hus. Huset var oprindeligt et hospital, der nu erblevet renoveret og huser møbler fra det 17. århundrede. Her kan Iopleve noget af Glasgows interessante og enestående historie. Det erogså spændende at besøge The Tenement House for at se, hvordan’the other half’ boede. Her boede Agnes Toward i over 50 år;huset fik ikke elektricitet før i 1960, og de gasdrevne lampergenskaber den autentiske atmosfære i huset. I The Tenement House fårman et godt indblik i det liv, de såkaldt almindelige menneskerlevede i den første halvdel af det 20. århundrede i Glasgow.

Der er utallige kunstmuseer i Glasgow,f.eks. Leiper Fine Art, St Mungo Museum Of Religious Life And Art ogGallery Of Modern Art. Eller besøg sækkepibemuseet The NationalPiping Centre, hvor I kan se og opleve de fantastiske sækkepiber ifunktion; verdens ældste sækkepibe Ian Dall Mackay Chanter erudstillet på museet. Eller hvad med en rundvisning i Glasgow CityChamber? Bygningen stod færdigbygget i 1888 og er en af Glasgowsprestigebygningsværker. Bygningen er et godt eksempel på, hvor rigog magtfuld Glasgow er; byens råd har haft sæde i mere end etårhundrede i Glasgow City Chamber.

Vil I ud og se naturen i Skotland, såkan I f.eks. tage toget fra Glasgow til Mallaig. Denne tur visernoget af den natur, som Harry Potter oplever, når han kører medHogwarts Expressen på vej til skolen for heksekunster ogtroldmandskab, Hogwarts. Der er bl.a. den storslåede GlenfinnanViadukt. Om sommeren køres ruten med damptog.

Spis godt på skotsk

Når sulten melder sig, er det tid tilat prøve nogle traditionelle, skotske retter, og her kommer man ikkeudenom Haggis, Skotlands nationalret. Haggis tilberedes afforskellige former for indmad, havregryn og krydderier. Prøv ogsåen Stovie, en sammenkogt ret af kød, kartofler og løg - denserveres traditionelt med syltede rødbeder og havrekager. Skotlander også kendt for sine friske og indbydende fisk og skaldyr, her erden kendteste spise vel nok røget laks, som man bare må prøve, nårman er i Skotland.

Spis evt. på City Merchant påCandleriggs eller Ubiquitous Chip på Ashton Lane for at smageHaggis, både som frokost og middagsretter. For fisk og skaldyr erder restauranter såsom Gamba Seafood Restaurant på West GeorgeStreet i centrum eller Two Fat Ladies at the Buttery på ArgyleStreet.

Efter maden er det tid til sidstedrink, inden det går hjem i seng. En stor oplevelse er Òran Mór påByres Road ved den botaniske have. Navnet Òran Mór betyder denstore sang, og stedet er en stor omdannet kirke, der med sin intakteudsmykning huser en række pubber, restauranter og barer. Her erlivemusik næsten hver aften, og stedet er 'hang-out' forskuespillere og musikere fra Glasgows kunstnerscene. Prøv det kæmpeudvalg af whisky på The Whiskey Bar.