Fly til Esbjerg

Opdateringer omkring Covid-19. - Oplysninger om refunderinger og aflysninger. Foretag ændringer i din booking på Mit Bravofly. Læs om de seneste rejserestriktioner.

Flyvninger til Esbjerg

Esbjerg er Danmarks femtestørste by ogligger smukt ved Vadehavet på Jyllands vestkyst. Hvad enten duankommer til Esbjerg fra søsiden, eller du ankommer med flytil Esbjerg, er du 100 % sikker på at blive budtvelkommen af Svend Wiig Hansens enorme monumentalskulptur "Menneskerved Havet" - fire kæmpestore hvide mænd, som sidder medfødderne solidt plantet i den jyske muld og skuer ud over havet.Skulpturen blev rejst i anledning af Esbjerg Kommunes 100-årsjubilæum og blev indviet den 28. oktober 1995.

Vadehavet

Når man besøger Esbjerg, så er entur til Vadehavet et af de absolutte højdepunkter. Vadehavet erDanmarks største naturpark, men strækker sig i virkeligheden heltfra Holland op langs den tyske kyst og til Danmark. Vadehavet erverdens længste strækning af sand- og mudderflader, og i heleVadehavet oversvømmer og fritlægger tidevandet havbunden to gangeom dagen.

I kan eventuelt begynde jeres tur ved"Mennesker ved Havet"-skulpturen og bare vandre derudadlangs stranden. Der er en sti, som man kan følge, og overalt er derskilte og forklaringer. Der er også mange guidede ture, som I kantage med på. Den eneste ting, I skal være opmærksomme på, er, attidevandet kommer ind pludseligt og hurtigt - så gå ikke for langtud på vaden. Der er et rigt dyreliv på vaden. Cirka 300 meter udekan muslinge- og østersbankerne skimtes, langs stranden gårstrandfuglene og pikker i sandet og finder føde, og nedgravet isandet ligger hjerte-, sand- og østersømuslinger og sandormenedgravet og er ikke til at se med det blotte øje.

Fodbold, egnsretter og sjov i gaden

Måske har du købt dineflybilletter til Esbjerg, fordi du skalpå ferie eller weekendophold, eller måske fordi du skal på EsbjergStadion og se en kamp mellem EFB og et andet hold i Superligaen. Énting er dog sikker, du kan forvente at få en god aften i Esbjerg,uanset om dit hold vinder eller taber, eller om du bliver i kortereeller længere tid. Du vil altid være på det vindende hold, når dudrager ud i Esbjergs restaurations- og natteliv.

God mad er der masser af pårestauranterne i byen. Vil I smage egnsretter, så skal I gå efterfor eksempel bakskuld, som er saltet, tørret og røget fisk (ising),som steges i smør og serveres på rugbrød med remoulade og citronog eventuelt en løgkompot. En anden sønderjysk egnsret er ølben.Ølben er revelsben, der har ligget i saltlage i et døgn og derefterer kogt i bouillon og porter. Suppen skal stå i tre dage, førrevelsbenene tages op, steges og serveres med grønlangkål.

Esbjerg Havn

Havnen er omdrejningspunktet i Esbjerg,og den har vokset sig enormt stor, siden det danske olieeventyr iNordsøen begyndte. Det er fra Esbjerg, at arbejderne sendes ud påolieboreplatformene, og det er her, at der er mange aktiviteter, somhar med olieindustrien at gøre; blandt andet bliver forsyningernetil platforme og rigge sendt ud fra Esbjerg Havn.

Ved stranden finder I Fiskeri- ogSøfartsmuseet. Her kan I komme på en virtuel tur, der viser,hvordan dagligdagen foregår ombord på borerigge og boreplatforme. I2016 vil man som besøgende på museet, når udstillingen ”Energifra havet – Dansk offshore på Nordsøen” åbner og løber afstablen, kunne se en udstilling om offshoreaktiviteterne i Nordsøen.Udstillingen bliver en permanent udstilling og vil give etkronologisk overblik over offshoreaktiviteterne. På udstillingen,som er blevet til ved hjælp af en bevilling på 15,5 millionerkroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fondtil almene Formaal, vil der blive sat fokus på både olie, gas,vind, geologi, teknologi, arbejdet ombord, transport, produktion ogdistribution. Udstillingen vil ved hjælp af film og animationerfortælle om offshoreindustrien.

På havnen kan I også komme ombord påverdens største træfyrskib, som blev bygget i 1912 i Fåborg.Udstillingen fortæller historien om, hvordan livet var ombord pådenne arbejdsplads, og skibet står faktisk, som da det var i brug.Fyrskibet er åbent i sommermånederne. Man kan også tage en tur påfiskeauktion på havnen.

Alt skal jo ikke dreje sig om hav ogvand, når I er i Esbjerg, så besøg også Esbjerg Kunstmuseum, hvorI kan se værker af Robert Jacobsen, Asger Jorn, Ejler Bille, MichaelKvium og mange, mange flere.

Billige flyrejser udefra Danmark til Esbjerg