Søg

Fly til Edinburgh

Flyvninger til Edinburgh

Fly Edinburgh

Flybilletter til Edinburgh tager dig til Skotlands hovedstad. Byen har en halv million indbyggere. Møntfoden er pund, og engelsk udtales her med en kraftig skotsk accent. Der er et hav af kulturelle oplevelser, og i august måned forvandles Edinburgh til en stor fest. Skotlands største by er en populær destination, og fra Danmark tager flyvninger til Edinburgh normalt 4-5 timer.


Oplevelser i Edinburgh

Edinburgh har fået tilnavnet Nordens Athen. Byen er centrum for kunst og kultur, og de mange gamle bygninger og gader gør den skotske hovedstad til en ganske særlig oplevelse. The Royal Mile er hovedgaden i den gamle bydel. Her kan man opleve bygninger, som de så ud for flere hundrede år siden. Man kan følge sporene, hvor kongerne red deres heste, og på toppen af The Royal Mile finder man Edinburgh Castle. Slottet er en Skotlands ikoniske bygninger. Der er rig mulighed for at gå på opdagelse i monarkiets og hærens historie. Man kan se kronjuvelerne, man kan høre nærmere om de steder, hvor utallige slag blev kæmpet, og man kan nyde en panoramaudsigt over byen. Edinburgh Castle har åbent for besøgende: april-sept. fra kl. 9.30-18.00, okt.-marts fra kl. 9.30-17.00. For kunstinteresserede er det værd at besøge The National Gallery of Scotland. Galleriet består af to bygninger, som ligger på The Mound. De udstiller kunst fra den tidlige renæssance og op til 1900-tallet, hvor de skotske kunstnere er særligt vægtet. På galleriet kan du opleve værker af Da Vinci, Rembrandt og Velázquez. Udsigten er en af Edinburghs smukkeste, og du kan se både gregorianske huse og byens ældste katedral. Åbningstider: Fre.-ons. kl. 10-17, tors. kl. 10-19. I august måned bliver Edinburgh forvandlet til en af de største fester i verden. Folk kommer til byen for at nyde det store udvalg af sociale aktiviteter og for at dykke ned i en arv, som er fyldt med kunst, litteratur og fest. De mest populære festivaler er The Fringe, Edinburgh International Book Festival og Edinburgh Military Tattoo.


Mad og drikke

I Edinburgh kan du finde et hav af charmerende restauranter og pubber. Der er meget mad, som er rigt på kød og fisk, og disse kan spises enten på traditionel manér eller i innovative og luksuriøse versioner på en af byens fem Micheline-restauranter. Haggis regnes for at være Skotlands nationalret, og kan findes på mange lokale spisesteder. Det er en pølse, som består af hakkede indvolde fra får og kalv, der blandes med løg, havregryn og krydderier. Det er også muligt at finde en vegetar version, som er baseret på bønner. Oste fra Skotland anses som yderst delikate, og disse serveres ofte sammen med de populære havrekiks. Når du står med flybilletter til Edinburgh i hånden, er der heller ikke langt til det store udvalg af skotske maltwhiskyer.


Transport fra Lufthavnen

Lufthavnen ligger 9 km fra byens centrum. Ved flyvninger til Edinburgh finder du transport ved terminalen for indlandsflyvninger. Den hurtigste måde at komme ind til byen er ved at tage Airlink Express bus. Den har afgang hvert 10. minut, og kører til Waverly Brigde med stoppesteder gennem den vestlige del af Edinburgh. En enkeltbillet koster £3,5. Hvis du skal til den østlige del af byen kan du tage den lokale bus - Lothian Buses Service 35. En enkeltbillet koster ca. £2. Det er også muligt at tage en taxa til en pris i nærheden af £25-£35. Denne kan enten forudbestilles eller findes ved holdepladsen tæt på terminalen for indlandsflyvninger. I 2014 åbnede Edinburgh Tram. Denne mulighed koster £5 og tager dig fra lufthavnen og ind til centrum på 25 minutter.