Fly til Birmingham

Opdateringer omkring Covid-19. - Oplysninger om refunderinger og aflysninger. Foretag ændringer i din booking på Mit Bravofly. Læs om de seneste rejserestriktioner.

Flyvninger til Birmingham

Fly Birmingham

Når valget falder på Birmingham somferiedestination, booker I blot jeres fly tilBirmingham, og så kan I komme afsted! Flyvetiden påca. 2 timer er hurtigt overstået, og da lufthavnen ligger bare 10 kmfra centrum af Birmingham, er det let at hoppe på en bus, et togeller en taxi ind til byen. Birmingham er den største og mestbefolkede by i Storbritannien udenfor London, den ligger i WestMidlands, og folk fra Birmingham bliver kaldt Brummies pga.Birminghams øgenavn Brum.

Det er ingen sag at komme rundt i byen,tag bussen eller toget eller hop i en taxi, så er I hurtigt fremmeved næste destination. Prøv også en kanaltur med dekarakteristiske ’narrowboats’, og lad jer langsomt transportereigennem nogle af de mange, mange kanaler, mens I nyder turen og desmukke bygninger, som ligger på begge sider af kanalerne. Startturen ved Gas Street Basin ved Broad Street.

Først kunst og kultur, derefter shopping

Hvad er der så at se og gøre iBirmingham? Ja, det er et spørgsmål om at vælge. Hvis I harinteresse for kunst, så skal I besøge Birmingham Museum & ArtGallery eller Barber Institute of Fine Arts. I kan også vælgeMuseum of the Jewellery Quarter, rundturen er et kig ind i denfantastiske historie om Birminghams berømte smykkeproduktion. Dasmykkefirmaet Smith & Pepper lukkede dørene for sidste gang i1981, blev alt stående, som om produktionen ville blive genoptagetnæste dag. Det er dette smykkeværksted, man nu kan se, når manbesøger Museum of the Jewellery Quarter. Hvis det er smukke, gamlebygninger, I holder allermest af, så er der virkelig nok at tage fatpå i Birmingham - prøv Baddesley Clinton, Aston Hall ellerWinterbourne House and Garden, der er arrangerede rundture alle tresteder. Udvalget er endeløst i Birmingham.

Når I har booket jeresflybilletter til Birmingham, så er I joi England, og så skal der naturligvis shoppes! I Birmingham finder Ialt, hvad hjertet kan begære af shoppingmuligheder - fra storeshoppingcentre til små og fashionable boutiques. Besøg theBullring, som er et af de største shoppingcentre i England. Her erover 160 butikker at ose i, den mest berømte er nok varehusetSelfridges, hvor I kan købe alt mellem himmel og jord. Tag også iThe Mailbox, hvor butikkerne bugner af berømte designermærker ogmoderne møbler.

Arkaderne i Birmingham er gamle ogsmukt udsmykkede; nogle af dem er fra Victoriatiden, så her kan I fåen kulturel oplevelse, og samtidig kan I garanteret finde lige netopden ting, som I ikke vidste, at I manglede i jeres klædeskab, forarkaderne kan prale af at have små butikker med den nyeste mode ogmange andre interessante varer. Vælg mellem The Great Western Arcadefra 1876, Piccadilly Arcade med det fantastiske håndmalede lofteller den lille elegante Burlington Arcade.

Afternoon Tea er en engelsk tradition

Når I er blevet trætte af al denshopping, er det måske tid til at opleve den meget engelsketradition Afternoon Tea. Dette herlige måltid er et must, når Ibesøger England. Og Birmingham har et rigt udvalg af steder, hvor Ikan mæske jer i sandwiches med skotsk røget laks, æg og karseeller andre delikatesser. I scones, der serveres med clotted cream(meget tyk, pisket fløde) og jordbærsyltetøj samt kager i alleafskygninger. Tekanden kommer på bordet sammen med det spiselige, også er det ellers bare at gå i gang. Det er helt legalt at sidde itimevis over dette fantastiske måltid. Prøv Hyatt RegencyBirmingham eller Edwards Bar and Restaurant.

Den øvrige mad i Birmingham skalnaturligvis også prøves. Alt fra Full English Breakfast til Fishand Chips er en oplevelse. Den fantastiske mad i Adam’s påBennetts Hill i den dyre ende eller Vee’s Delicatessan på VyseStreet i den billigere er eksempler på de mange og varieredeengelske restauranter i Birmingham. Og fordi der i byen bor et rigtog varieret miks af nationaliteter, er der naturligvis også mulighedfor at smage indisk, caribisk, asiatisk og mellemøstlig mad.

Og man kan jo ikke være i England udenat smage på en engelsk øl eller to. Slut dagen af på f.eks. TheOld Contemptibles på Edmund Street eller The Wellington på BennetsHill. Her er smukke lokaler, glade englændere og masser af ale.