Fly til Bergen

Opdateringer omkring Covid-19. - Oplysninger om refunderinger og aflysninger. Foretag ændringer i din booking på Mit Bravofly. Læs om de seneste rejserestriktioner.

Flyvninger til Bergen

Fly Bergen

Det er hurtigt og nemt at hoppe på etfly til Bergen, flyveturen tager ca. 1time og 20 minutter, hvis I flyver fra København. Lufthavnen erplaceret i den sydvestlige del af kommunen med ca. 20 km ind tilbyen. Det er nemt at komme med lufthavnsbussen ind til centrum, dastoppestedet er lige udenfor terminalen; det tager ca. 25 minutter atkøre fra lufthavnen til centrum. Der er mange flyvningertil Bergen, og når I har købt jeres flybilletter, erdet tid til at planlægge jeres ophold. Specielt, hvis I kun harnogle få dage til rådighed, er det vigtigt at lægge planer fordagene, da der er nok at se og opleve.

Byen med de syv fjelde

Det er en stor og meget smuk oplevelseat besøge Bergen, Norges næststørste by, der ligger omgivet afbjerge og fjorde. Fra Bergen centrum kan man hoppe på Fløibanen,der på bare otte minutter bringer én op på Fløyens top. Og lidtudenfor byen kan man tage Ulriksbanen op på toppen af Ulriken, somer områdets højeste fjeld; det siges, at man ikke har besøgtBergen, før man har besøgt Ulriken.

Udsigten oppe fra fjeldene erspektakulær - især på klare dage, hvor man har udsigt over fjelde,fjorde, hav og by. Fjeldene er det største rekreationsområde forfolk i Bergen, og de norske fjelde er anerkendt som en af verdensmest fantastiske turistattraktioner og er desuden opført på UNESCOsVerdensarvsliste.

Tag på sightseeing, museumsbesøg og byvandring

Det er nemt at bruge offentligtransport i Bergen - man kan benytte sig af busser, trolleybusser ogletbanen. I den ældste del af byen kan I gå rundt i de smalle gadermed gamle, smukke træhuse, som ofte er malet i forskellige farver,og her er brostensbelagte stræder og smukke blomster overalt. Detanbefales at hoppe på en CitySightseeing-bus for at komme rundt ogse byen - I kan hoppe på og af 13 steder på ruten. Toldboden,Blomstertorvet, Mariakirken eller Akvariet er nogle af de steder,hvor man kan hoppe af eller på bussen. På Akvariet kan I se fisk,pingviner og sæler i deres naturlige miljø samt nogle mereeksotiske arter såsom krokodiller, edderkopper og slanger.

Det er hyggeligt at tage påfiskemarkedet på Strandkaien og se dets overflod af fisk, blomster,frugt og grønt. En stor delikatesse er de friske østers ellernykogte rejer, som kan købes på markedet og nydes på kajen, mensman fascineres af den smukke udsigt over vandet. På fiskemarkedetkan I også købe kunsthåndværk og souvenirs.

Bergen er fyldt med spændende museersåsom Edvard Grieg museet Troldhaugen, som er den berømtekomponists fødested - et stort, smukt træhus i to etager. Et andetmeget kendt bysbarn fra Bergen er Ludvig Holberg. Holbergmuseet, somer en del af Skolemuseet i Latinskolen, beskriver skolens mestberømte elev - den meget fascinerende historiker, oplysningsmand ogkomedieforfatter Ludvig Holberg, der begyndte sit liv i Bergen ogendte det som rig og berømt forfatter i Danmark.

Et andet måske lidt mere makabertmuseum i Bergen er Lepramuseet. Sygdommen spedalskhed kaldes ogsåHansen-sygdommen pga. den norske læge Armauer Hansen, der opdagedeleprabacillen i 1873. Museet har til huse i St. Jørgens Hospital påKong Oscars Gade. Eller vælg et af de mange andre interessantemuseer som f.eks. Det Hanseatiske Museum, VilVite Bergen ScienceCenter eller Bergen Art Museum.

Norske specialiteter

Maden i Bergen er værd at prøve. Hvadmed en gang fårikål, som er lam kogt med kål og peber? Smag ogsåden skønne norske laks, som er af fineste kvalitet, da fisken vokserlangsomt i det meget kolde vand i og omkring Norge. Til morgenmadskal I prøve brunosten, der har en skarp smag, og som minder en delom karamel. Prøv den i tynde skiver på friskt brød eller toast tilmorgenmaden. Nationaldrikken i Norge er akvavit, og den drikkes tilbåde rejer, laks og kød, eller bare som den er. Linieakvavitten ernok den mest kendte af de norske akvavitvarianter. Den passererækvator i store sherryfade på dækket af fragtbåde, før denhældes på flasker - deraf navnet. Bryggeloftet og Stuene Restaurantpå Bryggen serverer traditionelle, norske retter som torsk, lutefiskog rensdyr. Coloniaden Litteraturhuset på Østre Skostredet er ogsåværd at besøge, her serveres mad hele dagen fra morgenmad tilsnacks og middagsmad.