Søg

Fly til Belfast

Flyvninger til Belfast

Fly Belfast

Når I bestemmer jer for en tur til Belfast, er der meget at glæde sig til. Men først skal I have bestilt jeres fly til Belfast. Når I har købt jeres flybilletter til Belfast, er der en kort flyvetid på bare 1 time og 30 minutter, før I står i Belfast International Airport og kan begynde jeres ophold i Nordirlands største by og hovedstad. Og her er der nok at se og gøre. For at komme ind til byen kan I leje en bil i lufthavnen eller tage lufthavnsbussen ind til jeres hotel.Vintervejret i Nordirland og Belfast er generelt en smule varmere end i Danmark sommertemperaturerne en smule koldere, og det er en god idé at medbringe regnfrakke og paraply.

En historisk by

Tidligere var Belfast bedst kendt som blodige Belfast. Men efter fredsaftalen mellem katolikker og protestanter i 1994, er det idag en fredelig og hyggelig by at besøge. I kan altså trygt benytte en flyvning til Belfast og dermed få indblik i konflikten på nærmeste hold. I kan blandt andet studere de mange vægmalerier, Wall Murals, der findes overalt i byen, og som fungerer som levende påmindelser om den historiske konflikt.

Titanics hjemby

Vil I længere tilbage i historien, kan I aflægge besøg på dokken, hvor Titanic blev bygget. Her kan I se det kæmpehul, som konstruktionen af skibet har efterladt sig og få en idé om, hvor stort skibet var. I The Titanic Exhibition Centre bliver historien fortalt med forskellige udstillinger og events. Hvis I melder jer til rundvisningen, kan I opleve kontorerne, hvor Titanic og de andre kæmpeskibe iOlympic' klassen blev tegnet.Her får I fortalt historien om, hvordan maritime symboler blev skjult i det arkitektoniske design, og I får mulighed for at se stedet, hvorfra Titanic blev sendt af sted på sin skæbnesvangre jomfrurejse. Titanic Exhibition Centre består af ni interaktive gallerier, hvor I på en interessant og spændende måde får fortalt historien om bygningen, forliset og myterne om det berømte skib.

Sightseeing

Mange andre seværdigheder i Belfast er et besøg værd, f.eks. The Ulster Museum, der huser mange forskellige udstillinger. Det er nemt at tilbringe mange timer på opdagelse i museet, men hvis I ikke har så meget tid, så gå ikke glip af Armada rummet, som rummer genstande fra den spanske galeon Girona, der gik på grund i 1588 og sank i nærheden af Dunluce. Skibet indeholdt mange kostbarheder, der nu er udstillet i Ulster museet.I centrum af Belfast er der store dele fodgængerområder, hvor I kan slentre imellem smukke huse, religiøse bygninger med rige udsmykninger, caféer og barer. Sæt jer til rette med en drink, en kop te eller en af de berømte irske øl og iagttag lokale samt turister vandre forbi.

Guinness og mad

Når I har fået trætte fødder af at opleve og vandre rundt, er det tid til en Guinness. Denne kunne indtages i Belfasts kendteste pub "The Crown Liquor Saloon". En udskænkning, der stammer fra det 19. århundrede og er rigt udsmykket i victoriansk stil. Her er marmortoppede borde og bardiske, mosaikker, mahogni møbler og gamle spejle. I dag ejes pubben af The National Trust, men drives som en almindelig pub, der hver aften fyldes op med kunder. Atmosfæren er irsk og hyggelig!Når tørsten er stillet, skulle I prøve noget autentisk irsk mad som f.eks. irish stew, muslinger i cider eller hvad med en lammekølle med rosmarin og hvidløg eller den traditionelle irske seafood chowder? Til dessert en Irish apple crumble cake - så bliver det ikke bedre eller mere autentisk. Prøv Holohans på Lanyon Place, Ginger Bistro på Hope Street eller Saphyre på Lisbum Road, der alle serverer irsk mad, så englene synger.

Nordirsk morgenstund har guld i mund

Hvis I spiser morgenmad ude i byen, så prøv en traditionel Ulster Fry - den nordirske version af en english breakfast. F.eks. på Maggie Mays, der ligger på Botanic Avenue eller på Harlem Cafe i Bedford Street. Her får I alt, hvad hjertet begærer af æg, pølser, røget laks, bacon, grillede tomater, blodpølse og det berømte irske sodabread. Alt skylles ned med te naturligvis. I denne del af verden, kan man ikke starte dagen uden te! På Maggie Mays møder I både studerende og lokale, der skal have dagen i gang på den rigtige måde. På den lidt mere sofistikerede Harlem Cafe kan I efter at have tømt tallerkenen for den sidste krumme sidde over aviserne og nyde den sidste kop te, inden det går løs igen i denne spændende og historiske by.

Billige flyrejser fra Belfast storbyer til Belfast