Fly til Barcelona

Flyvninger til Barcelona

Fly Barcelona

Med flybilletter til Barcelona kan du besøge hovedstaden ved middelhavet. Den spanske by er en del af regionen Catalonien, og har et indbyggertal på 1,6 mio. Den besøges hvert år af turister fra hele verden, og fra Danmark tager flyvninger til Barcelona ca. 3 timer. Barcelona er den næststørste by i Spanien. Den ligger mellem floderne Llobregat og Besos, og grænser mod vest til Serra de Collserola. Møntfoden i Spanien er Euro.


Ikonisk arkitektur

Barcelona danner ramme for et hav af oplevelser og kulturelle attraktioner. Særligt kendt er bygningerne af Antoni Gaudí. I Eixample-kvarteret finder man kirken Sagrada Familia. Det er en af byens ofte besøgte monumenter, og den betragtes, som en af Gaudís mesterværker. Sagrada Familia er opført i en arkitektur, der kombinerer gotisk stil og jugendstil. I højsæsonen har kirken åbent for besøgende fra kl. 8-20 på hverdage og fra kl. 9-20 i weekender. En af Gaudís andre værker er bygningen Casa Milá. Bygningen blev opført i begyndelsen af 1900-tallet, og står i dag som et symbol på Gaudís storhedstid. På bygningens øverste etage finder man det eneste eksisterende museum over Gaudis liv og virke. Casa Milá kan besøges på adressen: Provença, 261-265, 08008 Barcelona i åbningtiderne 9-20 på hverdage. På Picasso-museet finder man originale værker fra den berømte kunstners hånd. Væggene er prydet med mere end 4000 værker fra Pablo Picassos unge år, og samlingen er en af verdens største. Museet ligger på adressen: Montcada 15-23, 08003 Barcelona. Åbningstiderne er kl. 10-20 fra tirsdag til søndag.


Den lokale mad

Det spanske køkken er populært, og vi forbinder det særligt med retten paella. Der er mange bud på, hvordan opskriften skal lyde, og ingredienserne varierer fra egn til egn. En af fællesnævnerne er de gode råvarer, og de fleste restauratører serverer retten efter opskrifter, der er flere hundrede år gamle. En af de traditionelle versioner af paella, er bygget på en regel om, at kød og skaldyr aldrig må serveres sammen. Til 15 personer lyder ingredienslisten til paella på; 3 kilo kylling, 2 kilo kanin, 48 snegle, 2 kilo grønne og hvide bønner, 400 ml olivenolie, 4 tomater, 2 spiseskefulde paprika og 1,5 kilo ris af en lokal sort. Der findes versioner af paella, der er tilpasset turisternes smag, men i Barcelona er det muligt at finde retten, som de lokale ville spise den, på en af byens mange restauranter, cafeer og bistroer.


Vejr og klima

Der er mange varme måneder i Barcelona. Badesæsonen strækker sig fra marts til september, hvor den 6 kilometer lange strand flittigt besøges af turister og lokale. Der findes spisesteder, cafeer, butikker og gå-i-byen steder i nærheden, som får mange til at købe flybilletter til Barcelona. De højeste temperaturer er i juli, august og september, hvor de ligger på 26-28 grader. Sommeren er varm og tør, imens vinteren er mild og fugtig.


Transport til og fra lufthavnen

Ved flyvninger til Barcelona er transporttiden fra lufthavnen og til centrum på 20-30 min. Fra lufthavnen er det muligt at tage en taxi til centrum. Man skal regne med at betale ca. 23EUR for turen, og rejsetiden er ca. den samme som med offentlig transport. Fra terminal 1 og terminal 2 kan man tage en Aerobus, som kører til centrum. Det koster ca. 6EUR for en enkeltbillet og ca. 10EUR for en returbillet. Det er også en mulighed at tage en bus til og fra lufthavnen, som standser på stoppene Barcelona Sants, Passeig de Gràcia or Clot. Når du tager mod lufthavnen så kig efter stoppet Aeropuerto.