Søg

Fly til Aalborg

Flyvninger til Aalborg

Fly Aalborg

Aalborg er Danmarks fjerdestørste by, og kaldes ofte for Nordjyllands hovedstad. Mange turister booker årligt flybilletter til Aalborg, for at opleve den unikke kombination af storby og landlig, jysk charme.


Byen Aalborg

Der bor 132.578 indbyggere i Aalborg, der tilbage i år 1040 hed Alabur. Byen er dog ældre - man mener, at den blev grundlagt i vikingetiden, og at der har boet mennesker endnu længere. Byen har været en af Danmarks største siden 1342, da den fik tildelt købstadsrettigheder, og den var da også Jyllands største indtil 1850, hvor byen blev overhalet af Aarhus. Aalborg ligger ud til en stor fjord, kaldet Limfjorden, og på den anden side af denne ligger Nørresundby. I nyere tid er Aalborg kendt som en særdeles kulturrig by, og der foretages hvert år flere og flere flyvninger til Aalborg, dels af ældre mennesker, der vil se de smukke seværdigheder, og dels af unge, der vil opleve byens pulserende natteliv og storbystemning.


Steder at se

Aalborg er hjemsted for mange former for kunst og kultur. Er man til kunst kan man besøge "KUNSTEN - Museum of Modern Art Aalborg", der udstiller kunst fra år 1900 og frem. Kan man lide teater, er Aalborg Teater, der spiller store forestillinger året rundt, oplagt et besøg værd. Vil man se historiske seværdigheder kan man besøge Aalborg Kloster, der blev bygget i 1451, og som er en af Aalborgs mest besøgte seværdigheder. Vil man endelig se dansk design kan man besøge Utzon Center, der er designet af Jørn Utzon, og som blev hans sidste design før hans død. Udover alle disse kulturelle seværdigheder bør man også slå vejen forbi havnefronten, hvor der er fantastisk smukt, og hvor der er sprudlende livligt om sommeren.


Aalborg Karneval

Aalborg Karneval er Nordeuropas største, og Aalborgs mest besøgte begivenhed. Hvert år deltager et stigende antal mennesker fra hele verden i den store folkebegivenhed, der afholdes den sidste uge i maj. I 2015 deltog 160.000 mennesker, der består af 6 hovedbegivenheder, deriblandt et børnekarneval, en maskerade og en kæmpe slutfest i Kildeparken. Desuden er der rigtig mange professionelle karnevalsgrupper fra Brasilien og andre kendte karnevalslande der tager flyvninger til Aalborg, for at deltage i Battle of Carnival Bands, hvor den bedste karnevalsgruppe udkåres. Det koster 125 danske kroner at overvære karnevallet.


Restauranter og Kulinariske Oplevelser

Aalborg er hjemsted for mange forskellige restauranter, i alle prisklasser. Er man til billig grillmad kan man besøge Fontænen, der ligger i Prinsensgade. Vil man hellere spise fin gourmetmad står Restaurant Mortens Kro klar til at levere en kulinarisk oplevelse i verdensklasse. Retterne er trendy, skiftende og ofte lokale, og restauranten er en af de bedst anmeldte i Danmark. Vil man bare nyde en frokost ved havnefronten ligger der mange forskellige restauranter på havnepromenaden.


Vejr og temperatur

Aalborg er en by med milde somre og kolde vintre. De to varmeste måneder er juli og august, hvor gennemsnitstemperaturen er 20 grader, og de to koldeste er januar og februar, med en gennemsnitstemperatur på 2 grader. Aalborg er livligst om sommeren, og vil man nyde en rigtig turistferie med behagelig varme, smukke solnedgange og karneval, bør man prøve at booke flybilletter til Aalborg i højsommeren.


Transport

Aalborg Station ligger på John F. Kennedys Plads, som også er hjemsted for Aalborg Busterminal. Vil man rundt i Aalborg kan man tage enten bussen eller en taxa. Busserne kører både internt i Aalborg, og til resten af Nordjylland. Ellers kan man (gratis) leje en citybike ved stationen. Desuden er Aalborg også hjemsted for Aalborg Lufthavn.